Week voor de Gezonde Jeugd: de 30 minuten van Mascha


In de week voor de Gezonde Jeugd komen al onze ambassadeurs voorbij. Wat kun je doen in dertig minuten voor een gezondere leefomgeving, een gezondere jeugd of een gezonde leefstijl? Vandaag de dertig minuten van Mascha. Zij deelt met ons een lekker én gezond recept dat je binnen 30 minuten zelf klaar kunt maken, namelijk: Spinaziepannenkoeken!  Ziet dat er niet heerlijk uit?

 

Spinazie pannenkoeken

 

Groente verstoppen is een prima manier om ongemerkt wat extra binnen te krijgen. Thuis maak ik regelmatig pannenkoeken. Extra veel, zodat er altijd wel wat over voor in de lunchtrommel van de volgende dag.

 

Ik heb het recept zo gemaakt dat je niet eerst de spinazie hoeft te roerbakken. We gebruiken wat minder (karne)melk en een extra eitje zodat je die stap kunt overslaan. Je kunt zowel melk als karnemelk gebruiken. Het is maar net wat je nog in je koelkast hebt.

 

 

Ingrediënten

 

Bereiding:

Snijd de spinazie fijn. Meng de volkorenbloem met de gewone bloem in een grote kom en breek de eieren er boven. Voeg de (karne)melk beetje bij beetje toe, terwijl je goed blijft kloppen en roeren om te voorkomen dat er klontjes in je beslag komen. Meng 150 gram spinazie (houd 50 gram spinazie achter voor de vulling) en wat zout en peper door het beslag. Je kunt ook de keukenmachine gebruiken voor een nog gladder beslag. 

Bak de pannenkoeken in een beetje boter of olie.

 

Bestrijk de pannenkoek met 2 lepels huttenkase en beleg met rest van de spinazie, de dille en tomaatjes. Strooi er vers gemalen peper en zout over. Vouw de pannenkoek dubbel en eet meteen op of laat de pannenkoek afkoelen en rol deze op in aluminiumfolie, voor in je lunchbox.

 

 

Voedingswaarde:

Kcal                            380

Koolhydraten              51,9 gram

Eiwit                           21 gram

Vet                              8,9 gram

Groente                      81 gram

Terug naar het nieuwsoverzicht

Contact

Nuchter Over Gewicht
Postbus 612
8901 BK Leeuwarden

Bezoekadres:
Harlingertrekweg 58
Leeuwarden

T. 088 229 9179
E. info@nuchterovergewicht.nl