Start campagne Gratis Bewegen op Leeuwarder scholen


Uit onderzoek blijkt dat tweederde van alle kinderen en jongeren minder dan een uur per dag beweegt. Om kinderen te stimuleren om dagelijks meer te gaan bewegen, zijn twee scholen in Leeuwarden vanochtend gestart met de campagne Gratis Bewegen. Niemand minder dan danser en acteur Juvat Westendorp heeft de kick off verzorgd. De landelijke ambassadeur van Jongeren op Gezond Gewicht deed een vrolijke warming-up met de kinderen van IKC Aventurijn en de Prins Constantijnschool. De kinderen komen naar verwachting de komende tijd nog veel vaker in beweging!

 

Op de Prins Constantijnschool trapte wethouder Herwil van Gelder af. Samen met Juvat werd het een echte regendans.

 

We laten met de campagne Gratis Bewegen zien dat bewegen leuk en gemakkelijk is én bovendien ook prima gratis kan! Kinderen spelen deze week extra veel buiten en er worden nog andere activiteiten rondom het thema georganiseerd. Ook na deze week gaat de campagne door. Met de JOGG werkgroep kijken we hoe we (gratis) bewegen zoveel mogelijk kunnen stimuleren. Denk aan fietsen naar school, klimmen in de speeltuin of bewegen in de pauze.

 

 

Nationale Sportweek

Het is deze week ook Nationale Sportweek. De buurtsportcoaches van BV Sport proberen zoveel mogelijk kinderen bij de sportvereniging te krijgen en drempels weg te nemen. Daarom brengen zij tijdens de campagne Stichting Leergeld en Jeugdfonds Sport onder de aandacht. Ouders kunnen aanspraak maken op deze fondsen wanneer de financiën thuis niet toereikend zijn om lid te worden van de sportvereniging of om op zwemles te gaan. Want ook de kinderen die het thuis niet zo breed hebben moeten de kans krijgen om te sporten.

 

JOGG Leeuwarden

Leeuwarden is sinds januari 2016 een JOGG gemeente. Met de aanpak Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG) werkt de gemeente aan een gezonde jeugd in een gezonde omgeving. Dit doet de gemeente door in twee Leeuwarder wijken de thema’s voeding en beweging onder de aandacht te brengen. Samen met zoveel mogelijk organisaties en betrokkenen uit de JOGG-wijken proberen we de gezonde keuze de gemakkelijke keuze te maken. Kinderen, ouders en hun omgeving staan hierbij centraal.

 

 

Terug naar het nieuwsoverzicht

Contact

Nuchter Over Gewicht
Postbus 612
8901 BK Leeuwarden

Bezoekadres:
Harlingertrekweg 58
Leeuwarden

T. 088 229 9179
E. info@nuchterovergewicht.nl