Drinkwater

Water en thee zonder suiker zijn de perfecte dorstlessers. In zoete dranken zoals aanmaaklimonade, diksap, sap en frisdrank zit veel suiker. En dus veel calorieën. Kijk maar eens in het plaatje hoeveel suikerklontjes er in de verschillende drankjes zit. In light frisdrank zit geen suiker, maar het zuur in (light) frisdrank kan wel het tandglazuur aantasten. Geef het goede voorbeeld en drink zelf ook water als standaard dorstlesser.

Bron: Voedingscentrum

 

 

Maak water drinken leuk!

  • Serveer water in een kan met muntblaadjes of komkommer. Je kunt ook een glas water versieren met een schijfje sinaasappel of citroen. Maar omdat de zuren uit fruit niet goed zijn voor het gebit van je kind, kun je water met fruit erin beter niet al te vaak geven. Een paar stukjes fruit is genoeg.
  • Doe er een leuk rietje of fleurig parasolletje in.
  • Maak ijsklontjes met een blaadje munt of basilicum, fruit zoals een framboos, druif of blauwe bes. Doe het ijsklontje in een glas water.

 

DrinkWater campagne

Met de DrinkWater campagne maakt Jongeren Op Gezond Gewicht water drinken gemakkelijk en aantrekkelijk. Bestaande kranen, waterkoelers, watertappunten en waterflesjes worden zichtbaar en toegankelijk gemaakt. Jongeren Op Gezond Gewicht roept iedereen op (bestaande) activiteiten te koppelen aan het thema water. Stimuleer het drinken van water in ieder geval op school, op het werk, in de wijk, tijdens het sporten of in de kantine.

 

Aan de slag

Wil jij aan de slag met het thema DrinkWater als JOGG gemeente? Dat kan! Klik op onderstaande linkjes voor meer informatie voor jouw school, kinderdagverblijf of sportvereniging. Of bekijk mooi praktijkvoorbeelden om inspiratie op te doen.

 

Leuke voorbeelden vanuit de Friese gemeenten

 

DrinkWater bij de Rabobank in Heerenveen
Rabobank Heerenveen heeft als één van de samenwerkingspartners in deze gemeente een voorlichtingsstand/hoek gemaakt met het thema DrinkWater. Misschien ook leuk voor bedrijven in jouw gemeente?

 

 

Contact

Nuchter Over Gewicht
Postbus 612
8901 BK Leeuwarden

Bezoekadres:
Harlingertrekweg 58
Leeuwarden

T. 088 229 9179
E. info@nuchterovergewicht.nl