Gratis bewegen, gewoon doen

Voldoende beweging helpt je kind een gezond gewicht te houden. Per dag heeft je kind minimaal 1 uur matige tot intensieve beweging nodig. Dat wil zeggen: dat hij er moe van wordt. Dat hoeft niet alleen maar sport te zijn: ook rennen, fietsen, stoeien, klimmen, voetballen en skeeleren valt hieronder. Daarbij is het goed als je kind minimaal 2 keer per week gymt of sport. Tijdens de gym of sportles krijgt je kind kracht-, lenigheid- en coördinatieoefeningen. Dit zorgt voor het verbeteren of handhaven van de lichamelijke fitheid van je kind.

 

 

Campagne Gratis Bewegen, gewoon doen!

Met de themacampagne ‘Gratis Bewegen, gewoon doen!’ van Jongeren Op Gezond Gewicht brengen we een beweging op gang waarmee we jongeren stimuleren dagelijks meer te bewegen. Bewegen kan in Nederland altijd en overal. Jongeren Op Gezond Gewicht wil kinderen en hun ouders laten zien hoe makkelijk bewegen en sporten kan zijn. Op de fiets naar school, klimmen in de speeltuin of voetballen op het pleintje. Ook bij plaatselijke sportaanbieders kunnen kinderen vaak gratis kennismaken. Bewegen past bij een gezonde jeugd in een gezonde omgeving.

 

Bewegen op school

 

The Daily Mile

The Daily Mile is een hele concrete manier voor scholen en leraren invulling te geven aan Gratis Bewegen, gewoon doen! De klas gaat hierbij 15 minuten (hard)lopen. Ieder op zijn eigen tempo, en wanneer het de leraar of lerares het beste uitkomt. Doe ook mee!

 

 

Woogie Boogie

Sofia het prinsesje en andere favoriete Disney karakters inspireren met de Woogie Boogie kinderen tussen 4 en 7 jaar oud om uit hun stoel te komen en samen te bewegen met behulp van een serie filmpjes. De Woogie Boogie -filmpjes duren ongeveer 1 minuut en zijn beschikbaar op YouTube. Leerkrachten kunnen op de website van de Woogie Boogie een gratis lespakket aanvragen!

Contact

Nuchter Over Gewicht
Postbus 612
8901 BK Leeuwarden

Bezoekadres:
Harlingertrekweg 58
Leeuwarden

T. 088 229 9179
E. info@nuchterovergewicht.nl